Er komt veel op je af als je een startende ondernemer bent, dat weten de leden van Netwerk A2 ook. Hanneke Döll, lid van Netwerk A2: “Het idee van SUNA2 ontstond toen drie netwerkleden hetzelfde constateerden, namelijk dat er voor startende ondernemers eigenlijk heel weinig mogelijkheden zijn om snel antwoorden te krijgen op ondernemersvraagstukken waar zij tegenaan lopen. SUNA2 biedt startende ondernemers de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een half jaar deel te nemen aan de tweewekelijkse ontbijtbijeenkomsten. Zo besparen zij op hun kosten, maar profiteren wel van de voordelen van een gezellig, ervaren en professioneel zakelijk netwerk. Vanuit het netwerk willen we startende ondernemers een boost geven, maar omgekeerd brengen zij ook energie en ideeën mee.”

 

Deelnemers

Tim van Tuijl van Dynamic Cars, zelfstandig fotograaf Geeke van Dijck en Ben Scheffers van Ben’s Favourites Wine & More namen deel aan SUNA2 en bleven ook na afloop van de periode lid van Netwerk A2.

Tim van Tuijl: “In het begin had ik wel mijn twijfels over het nut van het netwerk, want wat kon ik als starter toevoegen aan een netwerk van allemaal ervaren ondernemers? Maar al snel merkte ik dat de leden binnen het netwerk elkaar echt verder helpen. Toen mijn SUNA2 traject van zes maanden bijna was afgelopen, twijfelde ik of ik mijn lidmaatschap moest aanhouden. Juist in die periode kocht ik ook een huis en merkte ik nog eens extra hoe waardevol het netwerk is. Ik kon op veel mensen en op hun netwerk een beroep doen. Het is ideaal om zulke korte en vertrouwde lijnen te hebben.”

Geek van Dijck: “Ik werkte twee dagen in de week voor mezelf en had nog een baan, maar de eerste bijeenkomst inspireerde me zo dat ik meteen besloot om de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf op te schalen en mijn baan op te zeggen. Mijn vaste begeleider vanuit Netwerk A2 motiveerde mij echt om voor mezelf deadlines te stellen, stappen te ondernemen en verantwoording te nemen. Ik ben na het SUNA2-traject lid gebleven. De tweewekelijkse 1-minuutpresentaties dwingen me om iedere keer even na te denken over mijn diensten en producten. Het is ook fijn om buiten de netwerkbijeenkomsten dingen door te spreken waar ervaren ondernemers ook tegenaan lopen of waar zij juist direct een oplossing voor hebben.”

Ben Scheffers: “Na een keer sfeer proeven tijdens een van de netwerkbijeenkomsten nam ik het aanbod aan om deel te nemen aan SUNA2. Na meer dan tien jaar in de horeca werken, vond ik dat ik genoeg basis had om vinoloog te worden én om een wijnwinkel te openen. Met mijn bedrijf nog in de kinderschoenen was ik totaal niet bekend met het fenomeen netwerken en ik ben er maar ingedoken. Mijn deelname aan SUNA2 zorgde voor persoonlijke groei en het is fijn om te merken dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Persoonlijk vind ik de opgebouwde relaties erg belangrijk. Waar je elkaar kan helpen moet dit ook kunnen, ook als er niets tegen over staat. Een tip of een ‘waarschuwing’ is uiteindelijk misschien wel waardevoller dan een opdracht. SUNA2 is inmiddels afgerond en ik ben lid gebleven. Netwerk A2 helpt mij echt verder op mijn ondernemerspad.”

 

Meedoen met SUNA2?

Wil je ook deelnemen aan SUNA2 van Netwerk A2? De kosten voor SUNA2 voor zes maanden zijn € 225,00 excl. btw. Belangstelling? Meld je aan en we nemen dan contact met je op over het vervolg.

Aanmelden voor SUNA2

Locatie ontbijtbijeenkomsten

Vrijdagochtend 6.45 uur om de 2 weken (ontbijtbijeenkomsten elke vrijdag met een oneven weeknummer).

Hotel van der Valk
Hogeweg 65
5301 LJ Zaltbommel
Plan je route

Wat Bezoekers zeggen:

Helen van Kaam – bezoeker 20 januari 2023

Ik wil je even laten weten dat naar aanleiding van de bijeenkomst, pas geleden iemand een aantal afspraken bij mij heeft gemaakt. Uiteraard ben ik daar erg blij mee en ik was blij verrast toen zij vertelde over de manier waarop zij over mij had gehoord. Hellen is professioneel kinesioloog bij AquamaRein.

Rob van de Donk – bezoeker 1 april 2022

Een mooie, bijzondere groep die zorgde voor een warm onthaal. Ik voelde me thuis. Rob is initiatiefnemer van de stichting Regelen geeft Rust.

 Frank van Ballegooyen – bezoeker 13 mei 2022

In een ongedwongen sfeer heb ik lokale en regionale ondernemers ontmoet uit heel diverse vakgebieden. Wat mij aansprak is de no-nonsense-mentaliteit om elkaar verder te helpen. Frank is initiatiefnemer en partner bij Smarticipatie.

Simon van Zeelst – bezoeker 13 mei 2022

Laagdrempelig en persoonlijk. Erg leuk om van andere ondernemers te horen wat zij doen. Simon zelfstandig ondernemer binnen M@tchm@kers