Verras met kip: 3 simpele BBQ gerechten

Er zijn natuurlijk ontzettend veel barbecue recepten voor kip op de bbq. Slagerij Versluis (lid van Netwerk A2) heeft 3 bbq recepten die we graag met je willen delen. Simpel maar onwijs smaakvol.

BBQ RECEPT 1: DÉ BIERBLIKKIP (BEER CAN CHICKEN)

Zorg allereerst dat je de juiste materialen in huis hebt. Dit recept is geschikt voor zowel een kolen- als gasbarbecue met deksel. Houd je niet van bier? Gebruik dan een blikje sinas of cola. Voor de smaak maakt het niet uit; het blikje is alleen bedoeld om de kip rechtop te houden.

Ingrediënten: Hele (scharrel)kip van ca. 1 ½ kg Rub simply Clever van Meat the Rubs 1 el olijf- of zonnebloemolie 1 blikje bier (33cl)

Bereidingswijze: Snij alle loshangende stukken vet en vel weg. Werk vervolgens met je vingers het vel een beetje los. Meng alle kruiden met elkaar zodat je een dry-rub krijgt (je kunt deze ook kant-en-klaar kopen). Werk de kruiden tussen het vel en smeer de kip in met de olie. Nu is het tijd om de kip indirect te garen. Breng links en rechts van je bbq de briketten op een temperatuur van 150. Plaats de kip over het blikje, zet hem in het midden van de bbq en sluit de klep. Check na 45 minuten de kerntemperatuur. De borst moet 70 zijn en de poten 85. Als de temperatuur nog niet is bereikt, sluit je de klep weer. De bereiding van de kip duurt ongeveer 1 á 2 uur (afhankelijk van de grootte van de kip). Ondertussen kun je natuurlijk ook diverse groenten en aardappelen grillen op je bbq. 

BBQ RECEPT 2: KIPPENVLEUGELTJES MET CITROEN KNOFLOOK MARINADE

Dit recept voor kip op de bbq is het allerlekkerst als de marinade de tijd heeft gekregen om goed in te trekken. Bereid de kippenvleugels dus minimaal 2 uur voor, voordat je ze gaat grillen. Ingrediënten: 1 kg kippenvleugels 4 el olijfolie Rub simply clever van Meat the rubs. Bereidingswijze: Maak allereerst de marinade: pers de knoflook en voeg het citroensap, de mosterd en een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel tot een gladde marinade en marineer de kippenvleugels. Plaats de kip in de koelkast, schep na 1 uur de kip nog eens goed door. Breng de bbq op temperatuur (150), leg vervolgens de kip op het rooster. Strijk de marinade die is achtergebleven in de schaal met een kwast nog eens over de kip. Laat de kip in ongeveer 10 minuten gaar worden, draai de kip tussendoor om zodat alle kanten gegrild worden. Check de kerntemperatuur (min. 75) voordat je de kip serveert. Gezonde kip op de bbq.

BBQ RECEPT 3: GEZONDE KIPSPIES

Dit lekkere simpele kip bbq recept kan iedereen maken. Gebruik voor deze spies kippendijen, want die zijn veel malser dan kipfilet. Ingrediënten: 4 kippendijen Rub Mama Africa van Meat the Rubs 1 el olijfolie Bereidingswijze: Snij de kippendijen in blokjes van ca. 1,5 cm. Snij de courgette in dikke plakken en halveer deze. Bestrijk de tomaatjes en de courgette met olijfolie. Kruid de kip met peper en zout of kipkuiden. Prik de ingrediënten om en om op de spiezen. Bak de spiezen in ongeveer 8-10 minuten gaar op de bbq.

Ook honger gekregen? Hier vind je alle kipproducten van Slagerij Versluis.

slagerijversluis.nl

Locatie ontbijtbijeenkomsten

Vrijdagochtend 6.45 uur om de 2 weken (ontbijtbijeenkomsten elke vrijdag met een oneven weeknummer).

Hotel van der Valk
Hogeweg 65
5301 LJ Zaltbommel
Plan je route

Wat Bezoekers zeggen:

 Simon van Zeelst – bezoeker 13 mei 2022

Laagdrempelig en persoonlijk. Erg leuk om van andere ondernemers te horen wat zij doen.

Simon zelfstandig ondernemer binnen
M@tchm@kers

 Frank van Ballegooyen – bezoeker 13 mei 2022


In een ongedwongen sfeer heb ik lokale en regionale ondernemers ontmoet uit heel diverse vakgebieden. Wat mij aansprak is de no-nonsense-mentaliteit om elkaar verder te helpen.


Frank is initiatiefnemer en partner bij

Smarticipatie.

 

 Mathijs Sars – bezoeker 15 april 2022


Het was een interessante bijeenkomst, informeel maar wel met structuur. Dit bezoek is zeker voor herhaling vatbaar.
Mathijs is eigenaar van
Sars Tegels en Sanitair.

 

 Rob van de Donk – bezoeker 1 april 2022


Een mooie, bijzondere groep die zorgde voor een warm onthaal. Ik voelde me thuis.
Rob is initiatiefnemer van de
 stichting Regelen geeft Rust.