Injecteren; de methode voor veel problemen

Wat is injecteren? Injecteren is niets meer dan het inbrengen van een materiaal in een constructie. Meestal is het injectiemiddel vloeibaar dat na inbrenging een reactie krijgt en van eigenschappen verandert. Op deze manier kan men ook de eigenschappen van bijvoorbeeld muren veranderen. 

Injecteren tegen optrekkend vocht

Als muren en voegwerk poreus zijn geworden zal water capulair omhoog trekken en het stucwerk aantasten. Gips en kalkgebonden stucwerk houden dit vocht vast en er ontstaat een vochtig klimaat waar schimmels zich prettig voelen. Ongezond dus. Middels het injecteren van de muren voorkomt men het optrekken (en dus nat worden van stukwerk) van vocht. Er wordt vaak gekozen voor een pasta die zorgt voor een verdichting van moluculaire ruimtes in baksteen en voeg. Zo ontstaat een vochtschild.

Injecteren van scheuren

Als gebouwen gaan “werken” onstaan vaak scheuren. Grotere complexen bestaan vaak uit een betonnen constructie. Als hier te veel scheuren in ontstaan kan dit uiteindelijk leiden tot instorting. Elke scheur is immers een aantasting van de constructieve waarde. Middels injectie van deze scheuren kan deze waarde weer hersteld worden.

“Achterwandinjectie”

Als lekkages in ondergrondse ruimtes voorkomen is het niet altijd mogelijk om de buitenzijde uit te graven en het probleem daar aan te pakken. Toch is het beter om de buitenzijde van de constructie “droog te leggen”. Middels injectie van binnenuit door de muur is dit mogelijk.

Kwaliteit van injectie

De kwaliteit en effictiviteit van een injectie wordt door vele factoren bepaald; kennis van bouwkunde, injectiematerialen, gereedschappen (pompen) ervaring, nauwkeurigheid. Zorg dus altijd voor een betrouwbare applicateur.

www.verfbus.com

Locatie ontbijtbijeenkomsten

Vrijdagochtend 6.45 uur om de 2 weken (ontbijtbijeenkomsten elke vrijdag met een oneven weeknummer).

Hotel van der Valk
Hogeweg 65
5301 LJ Zaltbommel
Plan je route

Wat Bezoekers zeggen:

 Simon van Zeelst – bezoeker 13 mei 2022

Laagdrempelig en persoonlijk. Erg leuk om van andere ondernemers te horen wat zij doen.

Simon zelfstandig ondernemer binnen
M@tchm@kers

 Frank van Ballegooyen – bezoeker 13 mei 2022


In een ongedwongen sfeer heb ik lokale en regionale ondernemers ontmoet uit heel diverse vakgebieden. Wat mij aansprak is de no-nonsense-mentaliteit om elkaar verder te helpen.


Frank is initiatiefnemer en partner bij

Smarticipatie.

 

 Mathijs Sars – bezoeker 15 april 2022


Het was een interessante bijeenkomst, informeel maar wel met structuur. Dit bezoek is zeker voor herhaling vatbaar.
Mathijs is eigenaar van
Sars Tegels en Sanitair.

 

 Rob van de Donk – bezoeker 1 april 2022


Een mooie, bijzondere groep die zorgde voor een warm onthaal. Ik voelde me thuis.
Rob is initiatiefnemer van de
 stichting Regelen geeft Rust.