Wijn. Ik kan er letterlijk uren over praten (of over schrijven) maar wees gerust, dat ga ik nu niet doen. Dat doen er namelijk al genoeg… Ik wil wijn juist toegankelijk maken, want zo’n mooi natuurlijk product moet voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar zijn. Dat doe je volgens mij niet met dure woorden en ingewikkelde zinnen, maar door kennis over te dragen waardoor wijn weer leuk wordt in plaats van ondoorgrondelijk ingewikkeld.

Het grote voordeel is dat ik, voordat ik afstudeerde als vinoloog, jarenlang werkzaam ben geweest als sommelier bij aansprekende restaurants. Door die ervaring weet ik hoe ingewikkeld het kiezen van een juiste wijn kan zijn, zeker als je op zoek bent naar betaalbare kwaliteit.

Wil je nog meer weten, volg dan een workshop of wijnproeverij van mij. Bij Ben’s Favourites Wine & More of op locatie, ik help je graag verder in de fantastische wijnwereld. Helemaal bijzonder is de Vergaderruimte, een prachtige achterkamer van de wijnwinkel in de Verwersstraat, onder de schaduw van de St-Jans kathedraal. De ruimte is voorzien van alle benodigdheden voor een effectieve vergaderruimte en uiteraard zijn er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van eten en drinken.

Dat ik uiteindelijk een wijnwinkel zou gaan openen, stond overigens na mijn geboorte al zo goed als vast. Ik kreeg weliswaar keurig flesmelk, maar mijn interesse voor wijn is er echt al vanaf zeer jonge leeftijd en werd hoe ouder ik werd steeds sterker. Nadat ik meer dan tien jaar in de horeca werkte, vond ik dat ik genoeg basis had om vinoloog te worden. Een beslissing waar ik nooit een seconde spijt van heb gehad.

Graag nodig ik je uit in mijn wijnwinkel aan de Verwersstraat 59 in het centrum van Den Bosch om zelf te ontdekken dat wij niet een stapje verder gaan in service, maar een echte stap verder.

Proost!

Ben Scheffers

Ben’s Favourites Wine & More

Locatie ontbijtbijeenkomsten

 Vrijdagochtend 6.45 uur om de 2 weken (ontbijtbijeenkomsten elke vrijdag met een oneven weeknummer).

Hotel van der Valk
Hogeweg 65
5301 LJ Zaltbommel
Plan je route

Wat Bezoekers zeggen:

Rob van de Donk – bezoeker 1 april 2022

Een mooie, bijzondere groep die zorgde voor een warm onthaal. Ik voelde me thuis. Rob is initiatiefnemer van de stichting Regelen geeft Rust.

Mathijs Sars – bezoeker 15 april 2022

Het was een interessante bijeenkomst, informeel maar wel met structuur. Dit bezoek is zeker voor herhaling vatbaar. Mathijs is eigenaar van Sars Tegels en Sanitair.

 Frank van Ballegooyen – bezoeker 13 mei 2022

In een ongedwongen sfeer heb ik lokale en regionale ondernemers ontmoet uit heel diverse vakgebieden. Wat mij aansprak is de no-nonsense-mentaliteit om elkaar verder te helpen. Frank is initiatiefnemer en partner bij Smarticipatie.

Simon van Zeelst – bezoeker 13 mei 2022

Laagdrempelig en persoonlijk. Erg leuk om van andere ondernemers te horen wat zij doen. Simon zelfstandig ondernemer binnen M@tchm@kers